مقالات

انواع گندم و کشت آن در ایران

گندم

گندم، از مهم ترین غلات و قوت غالب مردم جهان است. این گیاه از خانواده Poaceae و از جنس Tiriticum است. گندم میان دو پوشش بیرونی (لما) و درونی (پالئا) محصور شده است. در حال حاضر گندم بیشترین مساحت زیر کشت در بین محصولات کشاورزی را در جهان به خود اختصاص داده است. طبق آمار فائو برای سال 2019، تولید جهانی گندم حدود 900 میلیون تن بوده است.

تقاضای جهانی گندم به دلیل وجود پروتئینی به نام گلوتن، که موجب چسبندگی خمیرمی شود، در حال افزایش است. علاوه بر این گندم منبع غنی از کربوهیدرات است. ترکیبات غذایی گندم بدین شرح است:

  • پروتئین – 7 تا 18 درصد
  • نشاسته – 60 تا 70 درصد
  • سلولز (فیبر خام) – 2 تا 5/2 درصد
  • چربی – 5/1 تا 2 درصد
  • مابقی رطوبت و مواد کانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *